Calzone

Calzone to duży pieróg z nadzieniem. Spotykamy bardzo wiele jego odmian, ale tradycyjna wersja zawiera dwa sery - ricottę i mozzarellę, oraz wędlinę salami.

Moja najlepsza pizza

Dzisiaj udało mi się upiec najlepszą pizzę w mojej karierze. Smakiem bardzo przypominała te, które jadłem w Neapolu. Ciasto przygotowałem z mąki 5 Stagioni. Sos ze świeżych pomidorów San Marzano z własnej uprawy. Ser to Mozzarella di Bufala.

Piec chlebowy

Witam jestem na etapie wylanego spodu pod piec z betonu keramzytowego. Niestety po fakcie zdałem sobie sprawę że miejsca na piec jest trochę zbyt mało no ale cóż... mimo to chce ten piec tam postawić, wymiary to kwadrat 104cm. 

Piec jak marzenie w Stroniu Śl.

Witam wszystkich entuzjastów budowy własnych piecy chlebowych i innej architektury ogrodowej. Już chyba z 30 lat marzę o własnym piecu chlebowym. Grill i wędzarnię mam na działce ale tera przyszedł już czas na realizację tego...