• Efekt "leopard spots"

    Jestem ciekaw Waszej opinii na temat pizzy z efektem "leopard spots". Zwykle posiada ona nieco bledszą skórkę, na powierzchni której widać liczne pęcherze. W trakcie pieczenia, w wyniku działania wysokiej ulegają one przypaleniu. Wizualnie, efekt jest ciekawy, ale czy nie tracą na tym walory smakowe?
  • Ogrodowy piec chlebowy by Błażej

    Witam wszystkich piecomaniaków. Pomysł budowy pieca zrodził się z chęci zagospodarowania pustaków ceramicznych po budowie domu. Z braku czasu i innych priorytetów budowa ciągnie się od 2018 roku. Koncepcja zmienia się w trakcie budowy i jest na bieżąco korygowana.
  • Przebudowa kominka na piec z wędzarnikiem

    Od dłuższego czasu noszę się z zamiarem przebudowy starego kominka w altanie na piec z wędzalnikiem. Jako, że będzie to moja pierwsza tego typu przebudowa liczę na celne kometarze forumowiczów ;)
  • Budowa pieca do pizzy w ogrodzie

    Witam Wszystkich. Z racji tego, że strona bardzo pomogła mi w podjęciu różnych decyzji przy budowie pieca, postanowiłem opisać w jaki sposób buduję swój piec. Planuję piec w nim głównie pizze.
  • Piec w Baczynie

    Budowa pieca chlebowego razem z piecem z gorącą blachą.